Skriv ut den här sidan

Barnavårdcentraler

BVC Hemmesta.

Vi finns centralt och lättillgängligt på markplan i Haghultahuset.

BVC Gustavsberg

Vi finns i Gustavsbergs hamn och är granne med vårdcentralen och barnmorskemottagningen.

BVC Djurö

På Djurö finns vi centralt i egna lokaler i anslutning till Djurö vårdcentral och bemannas på torsdagar. Mottagning sker efter tidsbokning. Övrig tid når du oss i Hemmesta.

Det här gör vi på BVC

Vi erbjuder föräldrastöd och hälsovård för barn mellan 0-5 år. Du kan få hjälp och stöd med allt som rör ditt barns utveckling och hälsa så som amning, kost, motion, vaccinationer, olycksfallsrisker och råd om sjukdomar.

Vi ordnar föräldragrupper där du som förälder kan byta erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Ibland har vi riktade grupper så som tvilling-och flerbarnsföräldrargrupper.

Vi som arbetar på här är distriktssköterskor och barn-/sjuksköterskor. Hos oss arbetar också barnläkare, distriktsläkare och barnpsykolog.

Vi arbetar med ett nytt innehåll vid 3-årsbesöket. Mer om BVC-Elvis projektet kan du läsa här BVC-Elvis.pdf och på www.medscinet.com/BVCElvis/

Boka besök på BVC

För att boka en tid hos oss ringer du till någon av våra barnavårdcentraler. Vi har telefontid alla vardagar klockan 11.30-12.00.

Har du inte möjlighet att ringa på telefontiden lämnar du ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp dig så snart vi har möjlighet.

Du kan även komma i kontakt med oss via "Mina vårdkontakter". Gå in på www.1177.se för att skapa ett konto till ditt barn.

Om mitt barn är sjukt

Om ditt barn blir sjukt kan du rådgöra med oss via telefon om vart du kan vända dig.

All verksamhet inom BVC är kostnadsfri.