Skriv ut den här sidan

Mindfulness på Gustavsbergs vårdcentral - forskning pågår

Mindfulness är en teknik och ett förhållningssätt med flertusenårig historia. De senaste decennierna har intresset för mindfulness ökat och man har börjat testa tekniken i vård av fysisk och psykisk ohälsa. Intresset är stort, forskning pågår och metoden tycks lovande. Vi fortsätter därför att erbjuda kortare och längre insatser med träning i mindfulness, att vara närvarande i nuet utan att döma. Alla behandlare har grundutbildning i kognitiv beteendeterapi samt erfarenhet av att praktisera och lära ut mindfulness.

De här träffarna är till för dig som är intresserad av att prova eller återuppta mindfulness som ett alternativt sätt att möta stress, smärta, oro eller andra svårigheter i livet. Genom att stanna upp, möta och med en vänlig och accepterande inställning reflektera över det som är smärtsamt skapas en möjlighet att göra medvetna val i stället för att reagera vanemässigt och instinktiv på obehag. Varje tillfälle består framför allt av praktiska medvetenhetsövningar med fokus på kropp och andning, ibland lite teori samt gemensamma reflektioner kring övningarna.

För dig som går hos läkare eller psykolog på vårdcentralen erbjuder vi mindfulnessträning varje vecka. Vi har också 9-veckorskurser.
För dig som är intresserad av kursen; fråga ledarna på mindfulnessträningen eller den psykolog du träffat på vårdcentralen. 

När?

Välkommen på mindfulnessträning:

Tisdagar kl 16.45–17.45. OBS! Kassan stänger kl 16.30 därför behöver du anmäla dig senast kl 16.30.

Hur? Det behövs igen föranmälan, registrera dig i kassan en kvart innan klassen börjar. Besöket kostar 100 kr. Frikort gäller.

Var? Hörsalen på Gustavsbergs vårdcentral.

Vi som lär ut mindfulness på vårdcentralen:

- Marie Breide
- Hedda Nyman
- Amanda Christensen Kaiser
- Karoline Kolaas
- Sigrid Salomonsson