Skriv ut den här sidan

Sömnskola

Under våren 2018 kommer vi att erbjuda sömnskola - KBT i grupp mot sömnbesvär. Den är till för dig som upplever sömnproblem och vill ha hjälp att komma till rätta med dem

Sömnskolan består av en öppen introducerande föreläsning om sömnbesvär (läs mer på sidan "öppna föreläsningar"), ett kortare individuellt uppstartssamtal, fyra gruppträffar à 2 timmar som sträcker sig över en månad och en uppföljande gruppträff fyra veckor efter avslut. Vi som håller i sömnskolan heter Anita Elgemark (leg. psykolog)  Frida Andersson (PTP-psykolog) och Albin Isaksson (PTP-psykolog).

Vi arbetar utifrån självhjälpsboken Sömn – sov bättre med kognitiv beteendeterapi av Marie Söderström. Inledningsvis ligger fokus på att kartlägga din sömn för att hitta mönster och lättare få syn på vad du gör som gynnar sömnen och om det finns saker som inte gynnar sömnen på sikt. Dessa insikter ska sedan leda till att du stegvis genomför beteendeförändringar i riktning mot dina mål gällande sömnen.

Hur?

För att delta behöver du vara listad på vårdcentralen och ha gjort ett besök hos din husläkare. Du kan bokas in till sömnskolan direkt av din läkare eller psykolog, men det går också bra att först gå på den öppna föreläsningen om sömnbesvär för att få mer information. Du kan där träffa och ställa eventuella frågor till Anita, Frida och Albin. Om du så önskar kan du boka in dig till ett individuellt uppstartssamtal i direkt anslutning till föreläsningen.

När?

När du har gått på den öppna föreläsningen om sömnbesvär (läs mer under fliken ”öppna föreläsningar” här till vänster) och haft ett individuellt uppstartssamtal med Anita, Frida eller Albin kan du börja i gruppen.

Gruppträffarna äger rum på torsdagar kl. 8.30-10.30.

Varje månad under våren kommer en ny grupp att starta:

  • Grupp 1: 11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 1/3
  • Grupp 2: 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 28/3
  • Grupp 3: 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 26/4
  • Grupp 4: 5/4, 12/4, 19/4, 26/4, 24/5

Var?

I konferensrummet Sandhamn hos psykosociala teamet på Gustavsbergs Vårdcentral.